Персональна сторінка Коваліва Олександера Івановича
Головна Статті Дзеркало тижня
Статті


Перемагає той, хто бореться. PDF Друкувати Електронна адреса
Інші
Написав Oleksander Kovaliv   
Субота, 09 травня 2009 08:41

Готуючи деякі матеріали для публікації статей в спеціалізованих наукових виданнях, в котре переконуюсь у своїй правоті.

Зокрема, 16 років тому стверджував: “Якщо аналізувати стан управління та планування на різних рівнях, то враження таке, що окремі керівники та спеціалісти або не розуміють, що мають робити, або не хочуть. В обох випадках їм не місце на високих посадах.”
Про ці та про інші реалії життя я волав у ввесь голос ще дванадцять років тому. Сказана правда - ні тоді - ні тепер багатьом не до вподоби... Пропоную тогочасну публікацію в газеті “Галичина” за 22 листопада 1997 року

Наші негаразди від самих себе. Київ тут ні при чому

Від редакції газети:"Так вважає депутат обласної Ради від Снятинського виборчого округу № 43, голова постійної комісії земельних відносин та розвитку сільського господарства кандидат економічних наук Олександер Ковалів. Активно виступаючи на сесії Ради, засіданнях колегії при голові облдержадміністрації він постійно доводить, що багато соціально - економічних проблем можна вирішити на рівні району, міста, області. Іноді надто різкуватий в оцінці роботи окремих виконавчих структур, чим викликає неадекватну реакцію на таких зібраннях.
Останнє оновлення на П'ятниця, 01 березня 2013 11:56
Детальніше...
 
У кого земля - в того влада ! PDF Друкувати Електронна адреса
Урядовий кур'єр
Написав Oleksander Kovaliv   
Вівторок, 07 квітня 2009 20:10

 

Беручи до уваги те, що аграрний сектор економіки та соціальна сфера села не можуть розвиватися автономно, тому пропоную визначати засади та мету Комплексної регуляторної політики щодо землі та її природних ресурсів, а також запровадити механізми одержання доходів на новій рентній основі.

Про це я доповідав нещодавно (8 квітня 2011 р.) в Інституті агроекології та економіки природокористування на засіданні Бюро Відділення економіки та продовольства Національної академії аграрних наук України, де прийнято відповідну постанову і, нарешті, рекомендовано взяти мої напрацювання до впровадження.

Може щось вийде...

Раніше я інформував так...

Президент України Віктор Федорович Януковач видав розпорядження від 23 червня 2010 року № 955/2010рп “ Про робочу групу з підготовки пропозицій з питань земельної реформи”, в яку включено й мене...
Сподіваюсь, що на цей раз Павло Іванович Гайдуцький цілковито підтримає мої пропозиції, адже Україні і, надіюсь, Президентові України потрібні справжні реформи...

Принагідно повернутись до пропозицій кратних п'ятирічним давнинам, починаючи з 1990 року ...

Зокрема, запрошую на сторінки Урядового Кур'єру, - до цього та інших номерів...

 

 Газета центральних органів виконавчої влади
"Урядовий кур'єр" № 239, 15 грудня 2005 року

У кого земля - у того влада !

Під такою назвою свого часу (26.12.1995) "Урядовий кур'єр" опублікував матеріал голови депутатської комісії з питань земельних відносин та розвитку сільського господарства Івано-Франківської обласної ради Олександера Коваліва. Нині автор працює заступником начальника Департаменту розвитку сільської місцевості та підприємництва Мінагрополітики України, очолює Комітет земельних відносин Асоціації фермерів та приватних землевласників і продовжує розробляти комплексні пропозиції з подальшої реалізації конституційних вимог щодо землі та її природних ресурсів - основного національного багатства країни. Головні з цих ідей викладені автором у статті, яку ми пропонуємо сьогодні нашим читачам.

 

Останнє оновлення на Вівторок, 14 липня 2015 07:29
Детальніше...
 
Великі землевласники - орендарі вестимуть свій нерегульований і невидимий ринок... PDF Друкувати Електронна адреса
Інші
Написав Oleksander Kovaliv   
Вівторок, 31 березня 2009 22:28

27 грудня 2009 оновлюючи сторінку, я писав «Чотирнадцять років тому (відразу після виходу відомого Указу Президента України від 08.08.1995 р. та до прийняття нової Конституції України, в якій відсутня колективна власність на землю) я написав цю статтю. Вона була пізніше (з уточненими показниками) також передрукована в незалежній, на той час, фермерській газеті, яка мала гарну назву: «Наш час». То справді був наш час !...  Жаль, що омріяний час так і не настав..., - через не всім відомі причини...

Сьогодні минуло 19 років… І що ж ???...

Варто перечитати.

 

Всеукраїнська газета «Наш час» від 3 жовтня 1997 року

Ринкові відносини і демократична держава без власника землі немислимі

Українська земля розташована досить добре в світовому просторі порівнюючи з іншими державами.
Вона багата водами, надрами, ґрунтами, рослинним і тваринним світом. Створено поселення, відповідний народногосподарський виробничий комплекс, інфраструктуру. Певною мірою розвинута наука і техніка.
Кардинально змінюючи політичний устрій держави і створюючи національну економічну політику в Україні, зроблено багато кроків, зокрема впроваджено приватну власність на землю тощо.
Однак, продовжує існувати надумана система управління й розпорядження землею та її природними ресурсами, у центрі якої залишаються відомчі та кланові інтереси.

Останнє оновлення на Неділя, 04 січня 2015 17:58
Детальніше...
 
Консолідація земельних та водних ресурсів України PDF Друкувати Електронна адреса
Інші
Написав Oleksander Kovaliv   
Понеділок, 09 березня 2009 14:11

Українсько-голландський спільний проект щодо розробки плану консолідації земельних та водних ресурсів

 6 березня 2009 року в приміщенні Держкомзему України відбулвся Другий національний семінар на тему: «Консолідація земельних та водних ресурсів України».

Від Мінагрополітики України в семінарі взяв участь заступник директора Департаменту – начальник відділу врегулювання земельних і майнових відносин, к.е.н., інженер-земдевпорядник - Ковалів Олександер Іванович.

Протягом 2007-2009 років виконувався українсько-голландський спільний проект щодо розробки плану консолідації земельних та водних ресурсів двох пілотних територій Волинської області.

Хенк Моен – керівник проекту хоче продовжувати впроваджувати інші проекти в Україні. Наші також прагнуть бути причетними до чужих грошей.

Останнє оновлення на Неділя, 19 липня 2009 12:51
Детальніше...
 
Національна регуляторна політика на новій рентній основі PDF Друкувати Електронна адреса
Інші
Написав Oleksander Kovaliv   
Субота, 28 лютого 2009 18:51

КЛЮЧ до реалізації Комплексної національної регуляторної політики криється в питаннях землі та її природних ресурсах - основне національне багатство України

27 лютого 2009 року в рамках Всеукраїнського конгресу вчених економістів-аграрників, який проходив в Національному науковому центрі «Інститут аграрної економіки» УААН, я виступив в цих стінахвпершк і зробив наглядну презентацію на тему: «Національна регуляторна політика на новій рентній основі». При цьому свою коротку доповідь акцентував на землях сільськогосподарського призначення.

Останнє оновлення на Четвер, 03 лютого 2011 11:06
Детальніше...
 
«ПочатокПопередня21222324НаступнаКінець»

Сторінка 21 з 24
© 2024 kovaliv.kiev.ua. Всі права захищено.
© 2008 Копіювання тексту без вказання лінку на орігінал - заборенено!