Персональна сторінка Коваліва Олександера Івановича
Головна Статті Дзеркало тижня
Статті


Мораторій на землю продовжено, що далі? PDF Друкувати Електронна адреса
Інші
Написав Oleksander Kovaliv   
Середа, 21 січня 2009 13:09

Всеукраїнський тижневик сільських підприємців
“Фермерське господарство” №4(372) січень 2008 р.

Мораторій на землю продовжено, що далі?

На другий день (29 грудня) після прийняття Закону України «Про Державний бюджет України на 2008 рік та про внесення змін до деяких законодавчих актів України» уряд взявся за розв’язання земельних проблем. Зокрема, давши доручення групі міністрів в короткий термін внести конкретні пропозиції та проекти нормативно-правових актів,  які б: запровадили ефективний механізм протидії тіньовому продажу земель сільськогосподарського призначення; визначали концепцію вдосконалення механізму використання земель відповідно до їх цільового призначення; удосконалили методики експертної грошової оцінки земельних ділянок з метою недопущення заниження їх реальної вартості під час продажу, а також щодо розв’язання проблем з використанням земель та вдосконаленням земельних відносин в Україні. РНБО України, в свою чергу, також напрацьовує свої пропозиції .

Останнє оновлення на Неділя, 19 липня 2009 12:57
Детальніше...
 
Що таке Національна Комора ? PDF Друкувати Електронна адреса
Інші
Написав Oleksander Kovaliv   
Вівторок, 20 січня 2009 00:20

Простір в межах кордону України, включаючи прибережну смугу континентального шельфу виключної (морської) економічної зони – 3D – до центра (Ядра) Землі і – до Космосу (літосфера, атмосфера і гідросфера )  є Національною КОМОРОЮ землі та її природних ресурсів — в межах всієї території України, тобто  Національною КОМОРОЮ Основного національного багатства України, що перебуває під особливою охороною держави.

Останнє оновлення на Вівторок, 22 лютого 2022 21:37
Детальніше...
 
PDF Друкувати Електронна адреса
Аграрний тиждень
Написав Oleksander Kovaliv   

Неодноразово підняті мною проблеми і шляхи їх вирішення не розпочато врегульовувати до цього часу...

Тож, для чого писати про це в черговий раз...

Пропоную повернутись до написаного сім років тому.

 

Всеукраїнська ділова газета
“АГРАРНИЙ ТИЖДЕНЬ.UA”
(в чотирьох частинах
впродовж 11.02.2008 - 23.03.2008)

 № 05(049)  11.02.08-17.02.08

 «Сім раз різали, а раз - міряли» або що робити із земельними  паями

Частина 1 

Після продовжено мораторію на продаж родючих земель, Уряд та Рада національної безпеки і оборони України активно взялися за наведення порядку в земельних відносинах.

Детальніше...
 
Замля та її природні ресурси PDF Друкувати Електронна адреса
Журнали
Написав Oleksander Kovaliv   
П'ятниця, 09 січня 2009 14:40

 На прохання редактора журналу "Технопарк", в липні 2005 року було опубліковано згусток моїх пропозицій, які безуспішно намагався подати новому Прем'єр-міністру України Ю.В.Тимошенко, бо вважав і вважаю, що без професіональних і відданих загальній справі комплексних і системних напрацювань - нічого не вийде. Все висвітлене тоді підтвердилось... - й сьогодні не знято з повістки денноЇ

Журнал для мислячих людей "ТЕХНОПАРК"
№ 7 ,  2005 року

Земля та її природні ресурси  -  фундамент подальшої внутрішньої політики в Україні на новій рентній основі

Аналізуючи численні пропозиції з подальшого розвитку земельних відносин в Україні, які подаються різними структурами, вченими і практиками новому Уряду та Президенту України, особливо “земельний блок” проектів комплексної Програми підтримки та розвитку українського села, необхідно відверто зауважити, що на місці Прем’єр-Міністра України Юлії Тимошенко, я б не тратив часу на вислуховування багатьох надуманих і відірваних від реального життя легенд , часто суперечливих, в тому числі до національних інтересів.

Останнє оновлення на Середа, 15 червня 2011 08:18
Детальніше...
 
Засади національної політики PDF Друкувати Електронна адреса
Журнали
Написав Oleksander Kovaliv   
Четвер, 08 січня 2009 16:02

 

Національний університет ім. Тараса Шевченка у 2006 році започаткував видавництво журналу “Земельне право”.

На прохання редактора у другому номері було опубліковано мій авторський проект Основних засад (ключ) реального здійснення державної регуляторної політики як складової національної безпеки в Україні.

Вважаю, що все висвітлене тоді - сьогодні є ще актуальнішим і не знято з повістки денної...Тому пропоную надруковане до Вашої уваги...

 

Журнал: "Земельне право” № 2 / 2006 рік

Авторський проект

Олександера КОВАЛІВА 

Основні засади комплексної національної регуляторної політики з реалізації конституційних вимог в Україні щодо землі та її природних ресурсів — основного національного багатства (акцент на землях сільськогосподарського призначення)

Вимоги Конституції України та й здоровий глузд беззаперечно доводять, що в питаннях землі та її природних ресурсів (основне національне багатство) заховано ключ до реального здійснення державної регуляторної політики як складової національної безпеки в Україні. Адже громадяни до цього часу не мають ніякої реальної користі від свого національного багатства.
Останнє оновлення на Неділя, 06 листопада 2011 21:22
Детальніше...
 
«ПочатокПопередня21222324НаступнаКінець»

Сторінка 23 з 24
© 2024 kovaliv.kiev.ua. Всі права захищено.
© 2008 Копіювання тексту без вказання лінку на орігінал - заборенено!