Персональна сторінка Коваліва Олександера Івановича
Головна Статті Дзеркало тижня
Статті


США, Чікаго PDF Друкувати Електронна адреса
Інші
Написав Oleksander Kovaliv   
Середа, 17 листопада 2021 07:19

Де-юре і де-факто...

В українському щотижневому часописі «Час і Події», що виходить в США, Чікаго, - 14 липня 2021 року опубліковано мою актуальну статтю під назвою: «Конституційний Суд України, не мовчи! Кому належить Земля та її надра в Україні: де-юре і де-факто»

Останнє оновлення на Вівторок, 11 січня 2022 10:12
 
НОВЕ - В НАУЦІ... PDF Друкувати Електронна адреса
Наукові
Написав Oleksander Kovaliv   
Субота, 18 вересня 2021 12:06

Когнітивна земельна економіка


Мною (Олександер Ковалів) відкрито «вперше» засади «Когнітивної земельної економіки» та шляхи, методи і механізми їх реалізації (на якісно новій еволюційній основі) – в процесі звершення земельної реформи в Україні як Нової парадигми, що враховують дії об’єктивних законів живої і неживої природи та суспільства.
 
Про основну сутність,  цих здобутих нових знання, можна також почерпнути інформацію,  в моїй актуальній статті: «КОГНІТИВНА ЗЕМЕЛЬНА ЕКОНОМІКА» – основний ключ до звершення земельної реформи в Україні як нової парадигми, що надрукована – на шпальтах науково-практичного журналу «Ефективна економіка», № 6, 2021 рік.

Останнє оновлення на Вівторок, 11 січня 2022 10:15
 
2 - причинно-наслідкові аспекти… PDF Друкувати Електронна адреса
Наукові
Написав Oleksander Kovaliv   
Середа, 11 серпня 2021 21:13

ГОЛОВНА НЕВРЕГУЛЬОВАНА В УКРАЇНІ ПЕРЕДУМОВА ПОГІРШЕННЯ ЯКІСНОГО СТАНУ ПРИРОДНИХ ОБ’ЄКТІВ


На державне замовлення, мною (Олександер Ковалів) виконано в – 2020 році пошукову наукову роботу: «З’ясування головної неврегульованої в Україні передумови погіршення якісного стану природних об’єктів в агросфері» (№ ДР 0120U000146). За результатами виконання завдання опубліковано дві статті в науково-практичному журналі «Збалансоване природокористування».

В номері (4/2020) цього журналу друга (підсумковастаття: «Головна неврегульована в Україні передумова погіршення якісного стану природних об’єктів» (стор. 5–16).

У цій статті обґрунтовано необхідність ліквідації розбіжностей між справжніми правочинами, декларованих норм Конституції України, і вже діючим законодавством та законами, які прийматимуть у майбутньому. Встановлено, що найсуттєвішим корупційним порушенням та унеможливленням державного регулювання земельних відносин і природокористування на землях сільськогосподарського призначення є – відсутність до цього часу функціонуючого Державного кадастру ґрунтів в агроландшафтах України (Державний кадастр агросфери України). З’ясовано, що через відсутність впродовж чверть століття також конституційно декларованого спеціального Закону України «Про право користування природними об’єктами права власності Українського народу», порушуються права їх власника (всіх громадян України) і відбувається самочинне використання капіталу нації.

Останнє оновлення на Субота, 18 вересня 2021 12:19
 
1 - причинно-наслідкові аспекти… PDF Друкувати Електронна адреса
Наукові
Написав Oleksander Kovaliv   
Середа, 11 серпня 2021 20:51

ОСНОВНІ ПРИЧИННО-НАСЛІДКОВІ АСПЕКТИ ПОГІРШЕННЯ ЯКІСНОГО СТАНУ ПРИРОДНИХ ОБ’ЄКТІВ В АГРОСФЕРІ УКРАЇНИ


На державне замовлення, мною (Олександер Ковалів) виконано в – 2020 році пошукову наукову роботу: «З’ясування головної неврегульованої в Україні передумови погіршення якісного стану природних об’єктів в агросфері» (№ ДР 0120U000146). За результатами виконання завдання опубліковано дві статті в науково-практичному журналі «Збалансоване природокористування».


У цій статті встановлено, що існуюча бездіяльність і незрозуміла пасивність органів влади до дієвої реалізації вимог чинних законодавчих норм стосовно раціонального використання й охорони ґрунтів, як природних об’єктів права власності Українського народу, сприяє безкарній вседозволеності та безвідповідальності користувачів ресурсів і власників земельних ділянок. Доведено, шо звершення земельної реформи як нової парадигми має базуються на ґрунтовному пізнанні й правдивому розкритті нових знань конституційного прагматизму як вимог до реалізації національних інтересів через першочергове задоволення конституційних прав громадян України.

Останнє оновлення на Четвер, 12 серпня 2021 10:51
 
2 - економіко-правові аспекти… PDF Друкувати Електронна адреса
Наукові
Написав Oleksander Kovaliv   
Середа, 11 серпня 2021 20:35

СУТНІСТЬ КОНСТИТУЦІЙНОЇ ФОРМУЛИ ЗАХИСТУ ПРАВ УСІХ СУБЄКТІВ ПРАВ ВЛАСНОСТІ І ГОСПОДАРЮВАННЯ В ПРЦЕСІ КОРИСТУВАННЯ ПРИРОДНИМИ ОБ’ЄКТАМИ ЧУЖОЇ ВЛАСНОСТІ


На державне замовлення, мною (Олександер Ковалів) виконано в – 2019 році пошукову наукову роботу: «Оцінка економіко-правових аспектів користування природними об’єктами права власності Українського народу». (№ ДР 0119U001089). За результатами виконання завдання опубліковано дві статті в науково-практичному журналі «Збалансоване природокористування».


Розкрито основні причини привласнення земельного капіталу української нації. Доведено, що подальший розвиток збалансованих і прозорих ринкових земельних відносин та природокористування – на користь громадян України, потребує розмежування функціональної чинності конституційного права власності «на землю» Пропонується в процесі звершення земельної реформи в Україні повноцінно реалізувати також конституційну формулу: «Держава забезпечує захист прав усіх суб’єктів права власності і господарювання, соціальну спрямованість економіки», що підсилить прогнозований економічний, екологічний і соціальний ефект на користь всіх громадян України. Вбачається, що лише на такій здійсненій основі появиться можливість розпочати формування нового законопроекту «Про обіг земельних ділянок сільськогосподарського призначення».

Останнє оновлення на Субота, 18 вересня 2021 12:19
 
«ПочатокПопередня12345678910НаступнаКінець»

Сторінка 4 з 24
© 2024 kovaliv.kiev.ua. Всі права захищено.
© 2008 Копіювання тексту без вказання лінку на орігінал - заборенено!