Персональна сторінка Коваліва Олександера Івановича
Головна Статті Наукові
Наукові
Конституційна вимога… PDF Друкувати Електронна адреса
Статті - Наукові
Написав Oleksander Kovaliv   
Середа, 25 січня 2023 13:39

Повноправні засновники і співвласники – власної української держави…

 
На основі фундаментальних наукових досліджень сутності конституційних прав, шо узгоджуються із вимогами законів живої і неживої природи та суспільства, а також враховують вимоги існуючого (воєнного і післявоєнного) стану в Україні, я прийшов до висновку і до логічного базового твердження яке стало аксіомою, а саме: «Абсолютна монолітність держави «Україна» (Україна-Русь) проявляється наяву (де-юра і де-факто), тому що вона (держава) знаходиться в конкретному геопросторі Планети «Земля» (кордони території держави загальновизнані світовою спільнотою), є унітарною, цілісною й недоторканою, а громадяни суверенної України, котрі мають єдине громадянство, ‒ є абсолютними співвласниками (володарями, користувачами і розпорядниками) своєї землі та її природних ресурсів (стисло «земля») як природних об’єктів, шо знаходяться (перебувають) в цьому ж геопросторі, і яка (земля) ‒ є основним національним багатством, що перебуває під особливою охороною держави».

Останнє оновлення на Четвер, 09 лютого 2023 05:24
Детальніше...
 
Актуально PDF Друкувати Електронна адреса
Статті - Наукові
Написав Oleksander Kovaliv   
Середа, 21 грудня 2022 11:47

НАЦІОНАЛЬНА ПОЗАВІДОМЧА ЗЕМЕЛЬНА УСТАНОВА УКРАЇНИ – НОВИЙ КОНСТИТУЦІЙНО ВМОТИВОВАНИЙ ІНСТИТУТ


В умовах глобалізації, гібридної внутрішньої корупції та політичної нестабільності, тепер – ще й зовнішньої воєнної агресії, Україна потребує негайного безапеляційного і однозначного проявлення чинних конституційних земельних норм на користь всіх громадян (нації), у власності яких заходиться єдине основне національне багатство – «земля та її природні ресурси» (стисло «земля»). Особливого підходу вимагає агросфера. На цю потребу, а також на інші питання щодо відносин власності і господарювання (природокористування), вказують здобуті нами нові науково-обґрунтовані знання «конституційного земельного прагматизму», які базуються на законах живої і неживої природи та суспільства, і які вимагають невідкладної імплементації в реальне життя.

Останнє оновлення на Четвер, 09 лютого 2023 05:23
Детальніше...
 
В он-лайн... PDF Друкувати Електронна адреса
Статті - Наукові
Написав Oleksander Kovaliv   
Вівторок, 16 серпня 2022 17:55

ЗА ЗАКОНАМИ НЕЖИВОЇ І ЖИВОЇ ПРИРОДИ ТА СУСПІЛЬСТВА…
 
10 серпня 2022 року на Сквирській дослідній станції органічного виробництва ІАП НААН відбулась (в очному режимі і он-лайн) Всеукраїнська науково-практична конференція «Екологобезпечні технології в рослинництві в умовах воєнного стану».

Оскільки, екологобезпечні технології в рослинництві потрібно застосовувати на теренах України, не лише в умовах воєнного стану, а - постійно, тому будь-яке природокористування має базуватись на вимогах чинних норм Конституції України і узгоджуватись із законами неживої і живої природи та суспільства, я (Олександер Ковалів, д. е. н, головний науковий співробітник Інституту агроекології і природокористування НААН) подав тему доповіді і тез: «Збалансовані агроекосистеми – складова грань Нової парадигми звершення земельної реформи в Україні». 
Останнє оновлення на Вівторок, 16 серпня 2022 18:21
Детальніше...
 
НАША ЗБРОЯ – ЗНАННЯ… PDF Друкувати Електронна адреса
Статті - Наукові
Написав Oleksander Kovaliv   
Середа, 10 серпня 2022 14:55
 

Ключ до проявлення права власності на землю та її природні ресурси – основне національне багатство…


В цьогорічному (2022) першому номері науково-теоретичного журналу: «Агроекологічний журнал» опубліковано мою чергову статтю «Основні засади емерджентності системи проявлення прав власності Українського народу на землю та її природні ресурси».

Останнє оновлення на Четвер, 11 серпня 2022 07:34
Детальніше...
 
Чия «ЗЕМЛЯ»?.. PDF Друкувати Електронна адреса
Статті - Наукові
Написав Oleksander Kovaliv   
Середа, 03 серпня 2022 21:31

За чию «ЗЕМЛЮ» – вмирають ГЕРОЇ УКРАЇНИ…

На сьогодні багато спритних ділків вважають себе вже «власниками землі», особливо земель сільськогосподарського призначення, завдячуючи олігархічним схемам і так званому «ринку землі», що став, начебто, «завершальним» етапом, здійснюваної в Україні так званої «земельної реформи» через надуману «колективну власність на землю» і, який (ринок) офіційно стартував з 1 липня 2021 року…

Останнє оновлення на Вівторок, 09 серпня 2022 17:34
Детальніше...
 
«ПочатокПопередня123456НаступнаКінець»

Сторінка 2 з 6
© 2024 kovaliv.kiev.ua. Всі права захищено.
© 2008 Копіювання тексту без вказання лінку на орігінал - заборенено!