Персональна сторінка Коваліва Олександера Івановича
Інші
Рецепт для влади … PDF Друкувати Електронна адреса
Статті - Інші
Написав Oleksander Kovaliv   
Середа, 21 березня 2012 09:35

 

ЛИШЕ КОМПЛЕКСНИЙ І СИСТЕМНИЙ...


Національний науковий центр «Інститут аграрної економіки» у збірнику матеріалів Тринадцятих річних зборів Всеукраїнського конгресу вчених економістів-аграрників, який відбувся 20-21 червня 2011 року під назвою «ІНСТИТУЦІОНАЛЬНІ ЗАСАДИ ТРАНСФОРМАЦІЙ В АГРАРНІЙ СФЕРІ» опублікував мій виступ.

Пропоную його Вашій увазі...

Останнє оновлення на Вівторок, 04 листопада 2014 12:10
Детальніше...
 
Земля - не для всіх… PDF Друкувати Електронна адреса
Статті - Інші
Написав Oleksander Kovaliv   
П'ятниця, 06 травня 2011 14:08

 

Газета захисту селян України «Сільські вісті», п’ятниця, 6 травня 2011 року № 50 (18640)

Земля - не для всіх…

Олександр КОВАЛІВ, кандидат економічних наук.

На парламентських слуханнях на тему «Земля в українській долі: ситуація у земельній сфері, законодавче забезпечення земельних відносин та практика його реалізації» більшість промовців висловила думку про неготовність країни до запровадження ринку сільгоспугідь. Однак влада продовжує «проштовхувати» своє рішення, запевняючи, що жодна селянська сім’я, яка працює на землі, не буде дискримінована.

Останнє оновлення на Середа, 15 червня 2011 08:19
Детальніше...
 
Про правила хорошого торгу PDF Друкувати Електронна адреса
Статті - Інші
Написав Oleksander Kovaliv   
Четвер, 21 квітня 2011 21:04

 

Через місяць після виходу цієї статті, Урад, внісши до законопроекту "Про ринок землі" деякі зміни (... ще в гірший для українців бік...), вніс його до Парламенту. Адже в проекті, навіть, вилучено вимоги щодо кваліфікації (мають сільськогосподарську освіту й хочуть на ній вести товарне виробництво, створювати особисті селянські й фермерські господарства) і навпаки і дозволено купувати землю фермерським господарствам (тільки тим, що матимуть великі легальні гроші). При цьому дозволяється існуючим фермерським господарствам відчужувати свої господарства на користь інших, - як цілісних майнових комплексів.


Щоденна всеукраїнська газета «ДЕНЬ»   №70, середа, 20 квітня 2011

 

Про правила хорошого торгу

«...Паї, які нелегально «розпродали» до зняття мораторію, треба конфіскувати незалежно від того, хто їх придбав»

Олександер КОВАЛІВ, завідувач відділу Інституту агроекології та економіки природокористування Національної академії аграрних наук України
Останнє оновлення на Четвер, 04 серпня 2011 12:52
Детальніше...
 
Пропоную впорядкувати систему PDF Друкувати Електронна адреса
Статті - Інші
Написав Oleksander Kovaliv   
Неділя, 13 лютого 2011 21:17

 

Впорядкування системи існуючих державних інститутів та інституцій, які мають відношення до питань землі та її природних ресурсів


Необхідно якнайшвидше (в комплексі з іншими заходами) провести впорядкування системи існуючих державних інститутів та інституцій, які мають відношення до питань землі та її природних ресурсів, а не просто реорганізувати (перейменувати, розтягнути) чи перепідпорядкувати і перейменувати Держкомзем України, або щось інше.

Пропоную Указом Президента України чи постановою Кабінету Міністрів України “Про реалізацію стратегічних національних інтересів у сферах земельних відносин та природокористування” реформувати систему існуючих державних інститутів та інституцій в цій сфері.

Останнє оновлення на Четвер, 03 березня 2011 20:34
Детальніше...
 
Прпоную оновлені ренти PDF Друкувати Електронна адреса
Статті - Інші
Написав Oleksander Kovaliv   
Неділя, 13 лютого 2011 21:16

Запровадження системи одержання збалансованих прибутків внаслідок пропонованого земле- та природокористування на новій рентній основі

Основна ціль любої діяльності - одержання прибутку !..


Оскільки у приватній власності перебувають лише земельні ділянки, а не просто земля та її природні ресурси (основне національне багатство) та інші передумови, тому запровадження механізмів одержання збалансованих прибутків (доходів), в тому числі на користь суспільства, внаслідок такого земле- та природокористування має бути розмежованим і базуватися на новій рентній основі (авторські пропозиції).

Останнє оновлення на Четвер, 03 березня 2011 20:35
Детальніше...
 
«ПочатокПопередня123456НаступнаКінець»

Сторінка 2 з 6
© 2024 kovaliv.kiev.ua. Всі права захищено.
© 2008 Копіювання тексту без вказання лінку на орігінал - заборенено!