Персональна сторінка Коваліва Олександера Івановича
Інші
Монополіст-землевласник є державою в державі PDF Друкувати Електронна адреса
Статті - Інші
Написав Oleksander Kovaliv   
Четвер, 11 червня 2009 14:49

Мою розповідь про земельні ренти, гальмування комуністами-ділками, які посідали всю владу, необхідних реформ на користь селян та про небезпеку концентрації продуктивних земель в руках великих землевласників - користувачів чи орендарів було оформлено в статтю та опубліковано в щоденній всеукраїнській газеті "День",          № 116, середа, 30 червня 1999 року

Сільгоспноменклатура проти вільного ринку

 

Президент України Леонід Кучма підписав Указ «Про іпотеку». Як інформує агентство Інтерфакс-Україна, документом, зокрема, визначено предмет іпотеки, її різновиди, передбачено також заходи з розвитку системи іпотечного кредитування тощо.

Поквапливе запровадження іпотеки землі в час розрухи та нестабільності призведе лише до штучно нароблених боргів. Потім забрати землю з колективної власності можна набагато швидше, ніж з приватної...

Останнє оновлення на Неділя, 19 липня 2009 12:50
Детальніше...
 
Основа формування здорової, розумної і красивої нації PDF Друкувати Електронна адреса
Статті - Інші
Написав Oleksander Kovaliv   
Неділя, 07 червня 2009 10:37
Цю статтю було надруковано у всеукраїнській газеті “Фермер України” №13(142) за липень 2006 року.

Комплексне врегулювання земельних проблем-загально національне завдання


Реально досягти найвищої соціальної цінності в Україні, якою конституційно визнається - людина, її життя і здоров'я, честь і гідність, недоторканність і безпека (ст.3 Конституції України), можливо лише через реалізацію відповідної комплексної системної державної регуляторної політики спрямованої на нерозривне і послідовне формування здорового генофонду української нації. Ця головна і невід’ємна передумова також забезпечує існування суверенної і незалежної, демократичної, соціальної та правової Української держави (ст.1 Конституції України).

Останнє оновлення на Неділя, 12 травня 2013 12:48
Детальніше...
 
Перемагає той, хто бореться. PDF Друкувати Електронна адреса
Статті - Інші
Написав Oleksander Kovaliv   
Субота, 09 травня 2009 08:41

Готуючи деякі матеріали для публікації статей в спеціалізованих наукових виданнях, в котре переконуюсь у своїй правоті.

Зокрема, 16 років тому стверджував: “Якщо аналізувати стан управління та планування на різних рівнях, то враження таке, що окремі керівники та спеціалісти або не розуміють, що мають робити, або не хочуть. В обох випадках їм не місце на високих посадах.”
Про ці та про інші реалії життя я волав у ввесь голос ще дванадцять років тому. Сказана правда - ні тоді - ні тепер багатьом не до вподоби... Пропоную тогочасну публікацію в газеті “Галичина” за 22 листопада 1997 року

Наші негаразди від самих себе. Київ тут ні при чому

Від редакції газети:"Так вважає депутат обласної Ради від Снятинського виборчого округу № 43, голова постійної комісії земельних відносин та розвитку сільського господарства кандидат економічних наук Олександер Ковалів. Активно виступаючи на сесії Ради, засіданнях колегії при голові облдержадміністрації він постійно доводить, що багато соціально - економічних проблем можна вирішити на рівні району, міста, області. Іноді надто різкуватий в оцінці роботи окремих виконавчих структур, чим викликає неадекватну реакцію на таких зібраннях.
Останнє оновлення на П'ятниця, 01 березня 2013 11:56
Детальніше...
 
Великі землевласники - орендарі вестимуть свій нерегульований і невидимий ринок... PDF Друкувати Електронна адреса
Статті - Інші
Написав Oleksander Kovaliv   
Вівторок, 31 березня 2009 22:28

27 грудня 2009 оновлюючи сторінку, я писав «Чотирнадцять років тому (відразу після виходу відомого Указу Президента України від 08.08.1995 р. та до прийняття нової Конституції України, в якій відсутня колективна власність на землю) я написав цю статтю. Вона була пізніше (з уточненими показниками) також передрукована в незалежній, на той час, фермерській газеті, яка мала гарну назву: «Наш час». То справді був наш час !...  Жаль, що омріяний час так і не настав..., - через не всім відомі причини...

Сьогодні минуло 19 років… І що ж ???...

Варто перечитати.

 

Всеукраїнська газета «Наш час» від 3 жовтня 1997 року

Ринкові відносини і демократична держава без власника землі немислимі

Українська земля розташована досить добре в світовому просторі порівнюючи з іншими державами.
Вона багата водами, надрами, ґрунтами, рослинним і тваринним світом. Створено поселення, відповідний народногосподарський виробничий комплекс, інфраструктуру. Певною мірою розвинута наука і техніка.
Кардинально змінюючи політичний устрій держави і створюючи національну економічну політику в Україні, зроблено багато кроків, зокрема впроваджено приватну власність на землю тощо.
Однак, продовжує існувати надумана система управління й розпорядження землею та її природними ресурсами, у центрі якої залишаються відомчі та кланові інтереси.

Останнє оновлення на Неділя, 04 січня 2015 17:58
Детальніше...
 
Консолідація земельних та водних ресурсів України PDF Друкувати Електронна адреса
Статті - Інші
Написав Oleksander Kovaliv   
Понеділок, 09 березня 2009 14:11

Українсько-голландський спільний проект щодо розробки плану консолідації земельних та водних ресурсів

 6 березня 2009 року в приміщенні Держкомзему України відбулвся Другий національний семінар на тему: «Консолідація земельних та водних ресурсів України».

Від Мінагрополітики України в семінарі взяв участь заступник директора Департаменту – начальник відділу врегулювання земельних і майнових відносин, к.е.н., інженер-земдевпорядник - Ковалів Олександер Іванович.

Протягом 2007-2009 років виконувався українсько-голландський спільний проект щодо розробки плану консолідації земельних та водних ресурсів двох пілотних територій Волинської області.

Хенк Моен – керівник проекту хоче продовжувати впроваджувати інші проекти в Україні. Наші також прагнуть бути причетними до чужих грошей.

Останнє оновлення на Неділя, 19 липня 2009 12:51
Детальніше...
 
«ПочатокПопередня123456НаступнаКінець»

Сторінка 4 з 6
© 2024 kovaliv.kiev.ua. Всі права захищено.
© 2008 Копіювання тексту без вказання лінку на орігінал - заборенено!