Персональна сторінка Коваліва Олександера Івановича
Інші
Офіційний виступ в інституті П.Т. Саблука - вперше... PDF Друкувати Електронна адреса
Статті - Інші
Написав Oleksander Kovaliv   
Четвер, 03 лютого 2011 10:33

 

Реалізаця Комплексної національної регуляторної політики криється в питаннях землі та її природних ресурсах - основне національне багатство України


27 лютого 2009 року в рамках Всеукраїнського конгресу вчених економістів-аграрників, який проходив в Національному науковому центрі «Інститут аграрної економіки» УААН, я виступив вперше в цих стінах і зробив наглядну презентацію на тему: «Національна регуляторна політика на новій рентній основі». При цьому свою коротку доповідь акцентував на землях сільськогосподарського призначення.

Пропоную витяг із стенограми (110-115), опублікованої в збірнику матеріалів Одинадцятих річних зборів Всеукраїнського конгресу вчених економістів-аграрників 26-27 лютого 2009 року.

Останнє оновлення на Четвер, 03 лютого 2011 10:51
Детальніше...
 
Реалії не викреслиш з пам'яті... PDF Друкувати Електронна адреса
Статті - Інші
Написав Oleksander Kovaliv   
Субота, 22 травня 2010 08:17


Після відомого в Москві путчу та проголошення незалежності України, в Тернополі проходила друга “Галицька Асамтлея”, учасником якої я був.
На той час в Тернополі виходила досить незалежна і об'єктивна західноукраїнська газета «Західна Україна». Коресподент газети Михайло Лисевич вишукував неординарні події та людей і неупереджено докопувався до істини та деталей, але досить об'єктивно, я би сказав, й дуже професійно - з позиції порядку, справедливості й честі в омріяній незалежній державі... Ворогам і брехунам пощади від нього не було. Коресподент завітав також до нас на Прикарпаття... Пропоную його публікацію.

«Західна Україна», № 1, 5 вересня 1991 року.

Non fata morgana

Останнє оновлення на Субота, 22 травня 2010 10:32
Детальніше...
 
Реальний початок реформ... PDF Друкувати Електронна адреса
Статті - Інші
Написав Oleksander Kovaliv   
П'ятниця, 29 січня 2010 23:16

Актуальне інтерв’ю в газеті "Галичина", 29 травня 1990 року

Кінець монополії на землю?!


 Основи законодавства Союзу РСР і союзних республік "Про землю" викликали серед населення краю надію на здійснення мрії - мати свою ділянку, вирощувати городину і садовину, бути повноправним господарем землі, яка з мачухи повинна стати матір’ю - годувальницею. У читачів "Галичини" виникає чимало запитань з приводу того, як регулюватимуться земельні відносини, створюватимуться умови для раціонального використання і охорони, відтворення родючості ґрунтів, збереження і поліпшення природного середовища, як утверджуватимуться рівноправні форми господарювання та землекористування.

 На ці запитання дає відповіді у розмові з нашим кореспондентом  начальник відділу землекористування, землеустрою і охорони земель при облвиконкомі О. І. Ковалів.

Останнє оновлення на П'ятниця, 29 січня 2010 23:26
Детальніше...
 
Право першої... трансакції - державі PDF Друкувати Електронна адреса
Статті - Інші
Написав Oleksander   
Неділя, 27 вересня 2009 20:43

 

Надрукована стаття два роки тому, має неабияке значення для сьогодення...

Доцільно повернутись до не реалізованих  пропозицій.

 

Щоденна всеукраїнська газета "ДЕНЬ"   №27, 14 лютого 2008

До відміни мораторію на продаж землі треба серйозно готуватися

 Після продовження мораторію на продаж сільськогосподарських земель уряд доручив у стислі терміни розробити проекти нормативно-правових актів, з допомогою яких можна було б запровадити ефективний механізм протидії тіньовому продажу землі. Бо через напівзаконні оборудки ситуація на селі нині характеризується в одних місцях як «земельна лихоманка», а в інших вона призвела до безнадійності та безпорадності селян — власників землі.

Останнє оновлення на Неділя, 30 січня 2011 19:35
Детальніше...
 
Держава повинна мати перше право купівлі у разі відчуження землі PDF Друкувати Електронна адреса
Статті - Інші
Написав Oleksander Kovaliv   
Субота, 20 червня 2009 08:28

 

Два роки тому експерти вели розмову про готовність до зняття мораторію. 

Чим відрізняється сьогодення...

Доречно перечитати висловлені думки сьогодні...

 

Щоденна всеукраїнська газета"День", №104, субота, 20 червня 2009

Час знімати мораторій

Криза допоможе перебудувати земельні відносини, впевнені експерти «Дня»
Розмовляли: Віталій КНЯЖАНСЬКИЙ, Олексій САВИЦЬКИЙ, Наталія БІЛОУСОВА, «День», Ганна ГОПКО

Продовження земельної реформи, зокрема, скасування мораторію на продаж сільськогосподарських земель під час економічної кризи та й ще перед виборами Президента набуває особливого значення. За висновками багатьох експертів, аграрний ринок здатен не лише «витягнути» країну з кризи, а й перетворитися на «локомотив» усієї економіки.
Чи до часу нині провадити такі реформи та, головне, як? І чого, власне, ми хочемо добитися? «День» шукав відповіді на всі ці запитання, з допомогою гостей — знаних профільних експертів.
На круглий стіл до редакції завітали голова громадського комітету захисту прав селян України Микола БОЙКО, доцент кафедри землевпорядного проектування Національного університету біоресурсів і природокористування України Андрій МАРТИН, завідувач групи земельних питань секретаріату галузевого парламентського комітету Микола КРАСНИК і заступник директора Департаменту розвитку сільських територій Міністерства аграрної політики Олександер КОВАЛІВ.

Останнє оновлення на Субота, 17 грудня 2011 13:34
Детальніше...
 
«ПочатокПопередня123456НаступнаКінець»

Сторінка 3 з 6
© 2024 kovaliv.kiev.ua. Всі права захищено.
© 2008 Копіювання тексту без вказання лінку на орігінал - заборенено!