Персональна сторінка Коваліва Олександера Івановича
Головна Істина Спогади Важко виправляти помилки...
Важко виправляти помилки... PDF Друкувати Електронна адреса
Істина - Спогади
Написав Oleksander Kovaliv   
Неділя, 08 лютого 2015 23:16

 

Зміни в закон як дишло, куди внесено – туди й вийшло…

 

У п’ятницю 6 лютого 2015 року, мені пощастило (завдяки академіку НААН, д.е.н., професору,Оресту Івановичу Фурдичку) взяти участь у засіданні круглого столу з питань запобігання корупції в земельних відносинах, який відбувся в актовій залі Президії НААН.

Предметом розгляду був, зареєстрований (2 лютого 2015 року) у Верховній Раді законопроект «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо запобігання корупції у сфері земельних відносин». Ініціаторами даного законопроекту виступили народні депутати України: Заболотний Г.М. Тимошенко Ю.В. Івченко В.Є. Кириленко І.Г. як суб'єкти права законодавчої ініціативи.

Головним комітетом, який супроводжуватиме даний законопроект визначено: Комітет з питань аграрної політики та земельних відносин.

Основними розробниками, як стало відомо під час Круглого столу, були: д.ю.н., професор Мірошниченко А.М. з Київського національного університету імені Тараса Шевченка, д.е.н. Мартин А.Г. з НУБіПу і помічник-консультант народних депутатів Біленко С.Б., які діяли під безпосереднім керівництвом незамінного і вельмишановного академіка НААН, д.е.н., професора, першого заступника директора КП «Київський інститут земельних технологій», радника Асоціації міст України з земельних відносин, члена правління Спілки землевпорядників України Новаковського Л.Я.

Як стверджують автори, завданнями прийняття цього акта є:

-    відмова від непотрібних процедур та правових обмежень, які непропорційно обтяжують зацікавлених осіб, стимулюючи їх до надання посадовим особам неправомірної вигоди;

-    перенесення центру прийняття рішень на якомога нижчий рівень, що забезпечить більшу простоту та оперативність;

-    удосконалення або виключення положень закону, які створюють невиправдану невизначеність у правовому регулюванні, невиправдано розширюючи, таким чином, межі розсуду уповноважених суб’єктів;

-    забезпечення відкритості та прозорості процедур за участю зацікавлених суб’єктів, з одного боку, та представників держави і територіальних громад, з іншого;

-    техніко-юридичне удосконалення положень законодавства, що зробить їх застосування простішим і більш передбачуваним.

 

Досить об'ємний законопроект. Порівняльна таблиця численних змін до основних законів займає цілих 197 сторінок.

Навіщо так важко виправляти помилки...

А де ж були очі та вуха?… - Коли ж і хто ж це все натворив?... 

 

 

Останнє оновлення на Вівторок, 16 червня 2015 07:51
 
© 2024 kovaliv.kiev.ua. Всі права захищено.
© 2008 Копіювання тексту без вказання лінку на орігінал - заборенено!