Персональна сторінка Коваліва Олександера Івановича
Головна Істина Історія Пропозиції Президенту України - залишились такими...
Пропозиції Президенту України - залишились такими... PDF Друкувати Електронна адреса
Істина - Історія
Написав Oleksander Kovaliv   
Субота, 20 лютого 2010 17:41
Головна стаття
Пропозиції Президенту України - залишились такими...
Page #
Page #
Page #
Page #
Page #
Page #
Page #
Page #
Page #
Page #
Page #
Всі сторінки

 

Буде впроваджено реальні механізми спрямування необхідних коштів в пріоритетні напрямки розвитку виробництва, території, земле- та природокористування, а також на соціальний захист громадян, котрі потребуватимуть його. Найбільшу вигоду внаслідок цього будуть одержувати всі громадяни України, особливо жителі сільської місцевості.

Лише внаслідок розумного й господарського використання найродючіших в світі ґрунтів, українці будуть не тільки жити в повному достатку і мати відповідний добробут, але й експортуватимуть більшу частину сільськогосподарської продукції, що дасть змогу в короткий термін значно покращити становище усіх працюючих сільськогосподарських товаровиробників.

Одночасно відбудеться розвиток території та економічне зростання в усіх населених пунктах та на землях несільськогосподарського призначення (землі промисловості, включаючи гірничодобувної, транспорту, водного, лісового, рекреаційного та іншого призначення), адже найінтенсивніші земельні ринкові відносини відбуваються в населених пунктах та на забудованих територіях.

Президент України - Голова Ради національної безпеки і оборони України, перш за все, буде піклуватися про Землю України, адже Він – гарант Конституції України, де тільки земля та її природні ресурси є основним національним багатством, що перебувають під особливою охороною держави.

Тому одним із основних завдань Ради національної безпеки і оборони України, особливо підчас реформувань, буде забезпечення державних (національних) інтересів в галузі регулювання земельних відносин та використання природних ресурсів.

Необхідно внести зміни в Положення “Про Раду національної безпеки і оборони України” й призначити заступника секретаря Ради з питань регулювання земельних відносин в Україні.

 Об’єкт подальших земельних реформувань

Україна займає досить добре геополітичне місце в світовому просторі. Знаходиться в помірному кліматичному поясі, в області помірно континентального клімату.

Українська земля багата на різноманітні корисні копалини. Тут зосереджено близько 60 відсотків розвіданих загальносвітових запасів марганцю, значні запаси залізних руд, графіту, коксівного, кам’яного та бурого вугілля,  бентонітових глин,  каоліну, доломітів, кам’яної солі, кварцових пісків, кам’яних будівельних матеріалів, мінеральних вод, нафти, газу, золота, урану та багато інших паливних, рудних і не рудних мінеральних ресурсів.

Важливе місце посідають забудовані території, наявна інфраструктура, комунікації, курортні, оздоровчі, рекреаційні та інші місця.

Унікальним національним багатством є внутрішні води. На території України налічується до 71 тис. річок і струмків, з них 117 мають довжину понад 100 км, а 13 понад 500 км.

Українська земля щедро обдарована природою. Майже 25 тис. видів вищих і нижчих рослин представляють флору України. Тут і праліси Полісся й зелених Карпат, діброви Поділля і представники кримських субтропіків, різнотравні килими дніпровських луків та рукотворних ландшафтів.

Тваринний світ України охоплює понад 28 тисяч видів тварин.

В основі цього багатства лежить найголовніший наш національний скарб - ґрунти, які дають поживу рослинам, а через них усьому тваринному світу.

Сільськогосподарські угіддя займають 41,8 млн. га, в тому числі 32,8 млн. га ріллі. Розораність території України складає 54,4% і у складі сільськогосподарських угідь складає 78,5 %.

В Україні 35% сільськогосподарських угідь еродовані (в основному рілля), 3% засолені, 18,5%  кислі, 6,3% заболочені або перезволожені, 33% дефляційно небезпечні. Радіоактивним забрудненням охоплено майже 8 млн. га сільськогосподарських угідь.

Тому об’єкт подальших земельних реформувань складає вся територія України, всі земельні ділянки та їх особливості, включаючи природні ресурси в розрізі адміністративних територій та категорій земель, їх найдоцільніше використання, особливо в сільськогосподарському виробництві.

Суб’єкт права власності на землю та її природні ресурси

Держава, місцеві ради (комунальна власність), громадяни України та юридичні особи (тільки спільна часткова власність громадян) - є суб’єктами права власності на землю та її природні ресурси.

 

 



Останнє оновлення на Четвер, 04 серпня 2011 12:27
 
© 2024 kovaliv.kiev.ua. Всі права захищено.
© 2008 Копіювання тексту без вказання лінку на орігінал - заборенено!