Персональна сторінка Коваліва Олександера Івановича
Головна Істина Історія Пропозиції Президенту України - залишились такими...
Пропозиції Президенту України - залишились такими... PDF Друкувати Електронна адреса
Істина - Історія
Написав Oleksander Kovaliv   
Субота, 20 лютого 2010 17:41
Головна стаття
Пропозиції Президенту України - залишились такими...
Page #
Page #
Page #
Page #
Page #
Page #
Page #
Page #
Page #
Page #
Page #
Всі сторінки

 

Для цього першочергово запроваджуватиметься багатоцільовий державний кадастр землі та її  природних  ресурсів,  державні  земельно - реєстраційні  системи, які гарантуватимуть права власності, а також реалізуватимуться механізми земельних рент.

При цьому Земельна реформа не буде зводитися тільки до аграрно-колгоспної перебудови.

Які орієнтири подальших аграрних реформувань?


Провідне місце в Концепції і Програмі займатимуть подальші реформування та виправлення штучно створеного становища щодо регулювання  земельних відносин, орієнтації виробництва, системи кредитування, реалізації продукції тощо в сільському, лісовому, рибному господарствах України, а також інших виробництвах, де земля виступає основним засобом виробництва.

Органи державної влади та місцевого самоврядування будуть виконувати тільки конкретно визначені функції, створюватиметься законодавчо-нормативний простір ринкового середовища.

Сільське господарство України має бути орієнтовано на виробництво екологічно чистої продукції рослинництва і тваринництва на приватній основі. Розвиватимуться приватні підприємства по виробництву, переробці, заготівлі та реалізації продукції.

Створюватимуться необхідні умови для вільного і повного забезпечення екологічно чистою продукцією потреб внутрішнього ринку на конкурентній основі.

Для цього необхідно також створити вітчизняним ефективним товаровиробникам найкращі умови довгострокового кредитування, забезпечивши вільний доступ інвестицій.

Сільськогосподарське виробництво орієнтуватиметься на  приватну ініціативу - на утвердження вільного працюючого товаровиробника .

Розвиток агропромислового комплексу буде спрямовано на максимальне виробництво і реалізацію на зовнішньому ринках продукції вітчизняного виробництва.

В Україну буде вільно завозитись вся та продукція, яку не можливо, або невигідно виробляти в Україні. Для цього буде впроваджено відповідні стимулюючі механізми.

Які першочергові кроки реформувань?

Насамперед буде схвалено чітку, відкриту і прозору для народу України національну Концепцію та Програму комплексних земельних та насамперед аграрних реформувань і буде впроваджено юридично підкріплені механізми їх виконання. Буде взято курс на створення геоінформаційних систем.

Впорядкується відомчий підхід до створення державного кадастру землі, її природних ресурсів та іншого нерухомого майна, пов’язаного з землею, особливо в населених пунктах і буде впроваджено дійові кадастрові й, насамперед, земельно-реєстраційні системи, які гарантуватимуть право власності на землю, її природні ресурси та іншу нерухомість.

Здійснюватиметься розробка і реалізація позавідомчих екологічно- та економічно-обґрунтованих комплексних землевпорядних схем та проектів перспективного і поточного розвитку всіх адміністративних територій, кожного населеного пункту, кожного існуючого землекористувача (товаровиробника), а також використання сільськогосподарських земель в конкретних природно-економічних зонах, які випливатимуть з національної Концепції та Програми земельних та аграрних реформувань.

Буде забезпечено умови вільного господарювання та господарської ініціативи.

Буде оцінено все національне багатство, в тому числі, земля та її природні ресурси, насамперед, які підлягатимуть приватизації та оренді.

При цьому буде встановлено початкову ціну землі на рівні світових цін.

Земля складатиме золотий запас держави, тому що Земля, її надра, атмосферне повітря, водні та інші природні ресурси, які знаходяться в межах території України - є основним національним багатством і становитиме цінність

Ніхто не матиме права привласнювати державну (національну) частку власності у всіх землях та їх природних ресурсах, яка складає національне багатство народу України.

Буде створено Державний земельний банк України за українським зразком, можливо, як відділення Національного банку України.

Для чого потрібно впровадити ренти, і що таке земельні ренти?

Комплексні земельні реформування не можливо здійснити без запровадження механізмів визначення і сплати земельних рент за використання всіх природних ресурсів в інтересах держави та її громадян.

Визначення об’єктивних особливостей земельних рент також позитивно впливатимуть на стан і віддачу всіх земель, що використовуються, як основний засіб виробництва в сільськогосподарському, лісогосподарському, рибному та інших виробництвах.

Щоб з’ясувати, що таке земельні ренти, як приклад, доцільно розглянути через РЕНТИ, дещо в спрощеному вигляді, дійсну економіку родючих земель (одного з природних ресурсів) в сільськогосподарському виробництві, про яку не дуже розказують, а натомість, лякають людей, якщо не податками на землю, то ринком землі, “..земля стане товаром…”, або "неможливою" вільною працею на ній без начальства  кооперативу (колгоспу), агрофірми, селянської спілки, акціонерного товариства, не працюючого “сільськогосподарського” приватного підприємства - "нового" фермера, чи ще якогось ТОВ - без відповідальності…



Останнє оновлення на Четвер, 04 серпня 2011 12:27
 
© 2024 kovaliv.kiev.ua. Всі права захищено.
© 2008 Копіювання тексту без вказання лінку на орігінал - заборенено!